VIA06, Antwerpen
Copyright
BULK ARCHITECTEN - ANTWERPEN

VIA06

Via06, een project van BULKarchitecten, biedt onderdak aan dertien appartementen en enkele commerciële ruimten. Het is gevestigd op de hoek van het Viaduct Dam en de Driesnellenstraat in Antwerpen Noord, eenstedelijk gebied. Het gebouw vervangt twee woningen en een garage.

De gevel van het gebouw gaat omwille van zijn sokkel, kroonlijst en balkons op in het stedelijke ritme.
De architecten hebben geopteerd voor een onderscheid qua materialisatie tussen de gevels aan de straat en die aan het binnengebied. Aan de straatzijde is gekozen voor betonnen gevelplaten die door hun positionering en afmetingen een bepaald ritme voortbrengen. In de westgevel wordt de opbouw van de woningen duidelijk getoond. Je kan het onderscheid tussen de verschillende verdiepingen en woningen helder aflezen. De noordgevel heeft, afgezien van de grote ramen op de begane grond, een meer gesloten karakter. Er is echter wel gewerkt met een ‘slinger’ van kleinere raamopeningen die per verdieping zowel horizontaal als verticaal worden gespiegeld.
Het gebouw heeft een heldere organisatie door de keuze van de architecten om de binnenmuren loodrecht te plaatsen op de gevels.


Bron: deze projectbeschrijving is gebaseerd op de projecttekst van de architecten en een architectuurtekst van Charlotte van der Planken (3de bachelor architectuur van de Artesis Hogeschool).

Projectdetails

ARCHITECT:
TYPE GEBOUW:
LOCATIE:

Viaductdam 132-136

2060 Antwerpen

België

DATUM VOLTOOID:

01-04-2009

PERMALINK:

Meer gebouwen