Hostel Wadi, Kasterlee
Copyright
STUDIO ASSOCIATO BERNARDO SECCHI PAOLA VIGANÒ - KASTERLEE

Hostel Wadi

Natuur en architectuur als perfecte symbiose

Met Hostel Wadi krijgt de Hoge Rielen er een (on)opvallend ecologisch bouwwonder bij. Opvallend vanwege een ingenieus infiltratiesysteem, onopvallend door de subtiele integratie in het landschap.

Hostel Wadi is een vooruitstrevend ontwerp van de Italiaanse architectenstudio Secchi-Viganò, een bureau dat bekend staat voor haar ontwerpen met een sterke impact op stedelijke ontwikkelingen. Voor het recreatiedomein de De Hoge Rielen ontwierp dit gerenommeerde bureau echter een gebouw dat volledig in de natuur is opgenomen. De naam Wadi verwijst naar een ecologisch infiltratiesysteem voor regenwater, dat ook op de site is voorzien. Om zich volledig in de groene omgeving te integreren, omarmt het cirkelvormige gebouw als het ware het bos. Door zijn transparantie blijven de bezoekers steeds in direct visueel contact met de natuur.

Het gebouw vormt een aanvulling op het bestaande logiesaanbod van het recreatiedomein. Hiermee wil De Hoge Rielen diversifiëren, en zich ook richten naar kleinere groepen, vormingsinstellingen, studenten, gezinnen, fietstoeristen tot zelfs de individuele reiziger. Dit concept zorgt ervoor dat verschillende groepen, tegelijk gebruik maken van een gebouw, wat afwijkend en nieuw is ten opzichte van de bestaande verblijfsaccommodatie.

Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2013 en 2015, en is gepubliceerd in het Architectuurboek Vlaanderen N°11. Architectuur middenin.

Projectdetails

TYPE GEBOUW:
LOCATIE:

Molenstraat 62

2460 Kasterlee

België

DATUM VOLTOOID:

01-04-2013

PERMALINK:

Meer gebouwen