Jeugdontmoetingscentrum De Witte Villa, Grimbergen
Copyright
BULK ARCHITECTEN - GRIMBERGEN

Jeugdontmoetingscentrum De Witte Villa

Grimbergen is een gemeente in de rand van Brussel. het heeft een relatief kleine kern omringd door linten en verkavelingswijken. Achter de linten ligt een vliegveld. Naast het vliegveld stond 'de witte villa', een gebouw waar piloten kort konden verblijven. De villa raakte in onbruik en de gemeente besliste om ze te slopen en te vervangen door een jeugdontmoetingscentrum.

BULK Architecten organiseren het ontmoetingscentrum rond een ommuurde 'buitenkamer'. Van een afstand gezien doet het centrum denken aan een bunker, een type op maat van de experimenterende jeugd. De buitenmuren zijn uitgevoerd in betonnen boordstenen en spuitbeton. Eens dichterbij maakt het robuuste karakter plaats voor detail en tactiliteit. Ook binnen is het gebruik van mlaterialen dubbel. Zo is er duidelijk ingezet op stevigheid. Maar tegelijkertijd voelen de ruimtes speels en warm aan.

Auteur: Oswald Devisch. U vindt de volledige tekst en alle informatie over dit gebouw in het Architectuurboek Vlaanderen editie 2014. Architectuur middenin.

Projectdetails

ARCHITECT:
TYPE GEBOUW:
LOCATIE:

Oyenbrugstraat (Witte Villa)47

1850 Grimbergen

België

DATUM VOLTOOID:

01-01-2012

PERMALINK:

Meer gebouwen