Kunstacademie Ter Beuken
Copyright
PLUSOFFICE ARCHITECTS - LOKEREN

Kunstacademie Ter Beuken

Kunstacademie Ter Beuken beschikt over vier locaties waar les wordt gegeven: Eksaarde, Lokeren, Waasmunster en Zele. Het is de hoofdschool in Lokeren, tot voor kort bestaande uit een veeleer klassieke villa in een groen park, die er een nieuwe en moderne vleugel heeft bijgekregen.

Het oude en het nieuwe gebouw zijn met elkaar verbonden via een passerelle. Dit zorgt voor een prikkelend contrast en tegelijk een harmonieus samenspel. Op deze Dag van de Architectuur gooit de kunstacademie al haar deuren open voor het grote publiek. Het is een mooie kans om de verborgen symboliek in de gevel, waarbij muziek en woord als klanken verbeeld worden, te gaan ontdekken. Een ontwerp van Plus office architects.

In die zin is de gevel (vorm) een weerspiegeling van de binnenkant (inhoud). Bij de Kunstacademie Ter Beuken kun je immers terecht voor een individuele muzische vorming (instrument, zang en woordkunst) en voor een vorm van groepsgericht musiceren, zingen en toneelspelen. Dit alles voor zowel jongeren als volwassenen. Kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar kunnen hier ook terecht voor klassikale lessen algemene beeldende vorming.

De studierichtingen Muziek, Woord en Beeldende Kunsten kunnen gecombineerd worden en bovendien wordt na elke graad (muziek en woord) een getuigschrift afgeleverd erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

- Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2015.

Projectdetails

TYPE GEBOUW:
LOCATIE:


Groendreef 8

9160 Lokeren

België

DATUM VOLTOOID:

07-12-2012

PERMALINK:

Meer gebouwen