Sint-Eduardusinstituut
Copyright
HASA ARCHITECTEN - MERKSEM

Sint-Eduardusinstituut

De vernieuwing van het Sint-Eduardusinstituut in Merksem stond als eerste op de lijst van de scholenbouwprojecten die DBFM Scholen van Morgen wilde realiseren in de regio Antwerpen. De realisatie is inmiddels een feit, en de campus werd uitgebreid met twee nieuwe schoolgebouwen met moderne klas-, vak- en labolokalen en met een nieuwe refter en sporthal. Het plaatsgebrek is daardoor van de baan.

De uitbreiding met een oppervlakte van meer dan 2.500 vierkante meter werd verdeeld over twee aparte bouwblokken op de bestaande site, dus zonder nieuwe grond aan te snijden. Op die manier konden tegelijk de circulatiestromen op het terrein verbeterd worden, is het zicht op het achterliggende park bewaard gebleven en blijft de school toch heel herkenbaar vanaf de straatkant. HASA architecten stond in voor het ontwerp.

Schooldirecteur Bart Janssens (www.scholenvanmorgen.be): “Reeds 25 jaar kunnen getalenteerde, jonge sportliefhebbers in EDUsport terecht voor een ruim aanbod aan sportieve studierichtingen. (…) Maar ook de andere leerlingen, meer dan 700 in het totaal, krijgen dankzij het nieuwbouwproject alle kansen om hun talenten ten volle te ontwikkelen.” Bij de start van het schooljaar 2015-2016 worden de nieuwe gebouwen in gebruik genomen.

- Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2015.

Projectdetails

ARCHITECT:
TYPE GEBOUW:
LOCATIE:

Broeder Frederikstraat 3

2170 Merksem

België

DATUM VOLTOOID:

01-08-2015

PERMALINK:

Meer gebouwen