De Warande sport- en recreatiecentrum
Copyright
VERHOEVENCS ARCHITECTURE, B2AI - WETTEREN

De Warande sport- en recreatiecentrum

Het sport- en recreatiecentrum de Warande in Wetteren gaat al mee sinds 1952 en was dan ook aan vernieuwing toe. Er werd een masterplan voor het hele park uitgetekend, inclusief het ontwerp van een nieuwe sporthal.

Het masterplan creëerde om te beginnen opnieuw een ruimtelijk kader voor de bestaande sport- en recreatieactiviteiten. Twee gebieden werden onderscheiden: het park met daarin de recreatieve functies langsheen wandelroutes en een aparte strip met de sportfuncties. Om van het park opnieuw een echt park te maken werden alle hoge omheiningen verwijderd, op één na: die van de ligweide van het buitenzwembad bleef overeind. De nieuwe omheiningen zijn verlaagd in hagen geplaatst, zodat doorkijk mogelijk blijft. Buiten het zomerseizoen staan de poorten in de hagen open zodat het hele park toegankelijk is voor sporters en recreanten.

Er werd een netwerk van paden en zichtlijnen uitgezet. Het zorgt voor ruimtelijkheid, samenhang en sociale veiligheid. Door de oude bomenlaan te herstellen werd het park met het 'Kasteeltje' weer verbonden met het centrum van Wetteren. De dagrecreant vindt in De Warande twee openluchtzwembaden, een waterglijbanencomplex, speeltuin en zandspeelplaats, een visvijver, een nieuwe sporthal met horecaruimte en overdekt zwembad, een Finse looppiste en een omnisportveld.

Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2015.

Projectdetails

LOCATIE:

Warandelaan 14

9230 Wetteren

België

DATUM VOLTOOID:
PERMALINK:

Meer gebouwen