dierenartsenpraktijk Malpertuus, Heusden
Copyright
ARCHITECTEN DE VYLDER VINCK TAILLIEU - HEUSDEN (DESTELBERGEN)

dierenartsenpraktijk Malpertuus

Vier dierenartsen wilden een nieuwe praktijk voor consultatie, onderzoek en operatiekwartier. Het organisatieschama is erg afgelijnd en in totaal is de praktijk meer dan 400m² groot. Ook een bezoekgedeelte met kabinetten, een apotheek, een balie, een administratiegedeelte, een ruimte voor overnachting en een wachtruimte behoren tot het programma. Het gebouw moest praktisch zijn qua ‘gebruik’ maar ook qua ‘onderhoud’, alsook een passend budget hebben dat bij het programma aansluit.

De dierenartsen willen deze praktijk in de buurt van het wonen. De praktijk bevindt zich naast een woning die vroeger een boerderij was.

Het plan - van de vylder vinck taillieu - is eenvoudig lineair. De drie plandelen staan netjes op een rij. Een centrale gang die de wachtruimte kruist, maakt wegwijs in het gebouw. Het publieke gedeelte en onderzoek bevinden zich op het maaiveld. Administratie en slapen speelt zich boven af. Een bewegende daklijn tekent het gebouw in in de context van de omgeving.

Ook werd er rekening gehouden met de duurzaamheid: juiste idolatie, goede inertie, lage energie en hygiënische klimatisatie werden geïntegreerd.

Bron: deze projectbeschrijving is gebaseerd op de projecttekst van de architecten.

Projectdetails

TYPE GEBOUW:
LOCATIE:

Leenstraat 2a

9070 Heusden (Destelbergen)

België

DATUM VOLTOOID:

01-2010

PERMALINK:

Meer gebouwen