Erfgoed

Industriemuseum organiseert op 3 november Wiki Café

Op donderdag 3 november organiseert het Industriemuseum opnieuw een Wiki Café. Het centrale thema van deze editie? De fotocollectie van het Gentse bouwbedrijf Serck nv, opgericht in 1789.

Wiki Café op 3 november in Industriemuseum Gent
Copyright

Digitale collectie

Van 2021 tot 2023 loopt in het Industriemuseum het digitaliseringsproject Inzoomen op industrieel erfgoed in België. Binnen dit project worden verschillende fotoreeksen uit de fotocollectie geregistreerd en gedigitaliseerd, zodat ze ook voor de buitenwereld toegankelijk worden. De focus ligt daarbij voornamelijk op beelden van industrieel erfgoed in brede zin, zoals fabrieksgebouwen, bruggen, spoorwegarchitectuur, molens, vuurtorens enz. Door de foto's te digitaliseren en te delen op platformen zoals Wikipedia, kan iedereen aan de slag met dit waardevolle materiaal.

Het aanpakken van een eerste reeks foto’s, de fotocollectie van het Gentse bouwbedrijf Serck nv, is ondertussen afgerond. Begin november wordt deze collectie van 455 foto’s op de website van het Industriemuseum gepubliceerd.

Schrijf je mee?

In deze sessie zal er geschreven worden over de industriële gebouwen die Serck nv bouwde en de architecten en ingenieurs met wie ze samenwerkten. De bedoeling is om samen Wikipedia-artikelen over deze onderwerpen toe te voegen, aan te vullen en te verbeteren.

Heb je interesse in het onderwerp? Duik je graag in archieven en foto's? Heb je zin om samen met andere enthousiastelingen de informatie op Wikipedia verder vorm te geven? Dan ben je meer dan welkom. Samen wordt er bekeken welke informatie online al terug te vinden is en hoe deze verder aangevuld of geüpdatet kan worden.

Praktisch

Bouwbedrijf

Ontdek meer erfgoed van bouwbedrijven

Bouwbedrijf