Erfgoed

Wederopbouwarchitectuur in de provincies Antwerpen & Vlaams-Brabant (1914-1939

Deze studiedag wordt georganiseerd op initiatief van de cultuurafdelingen van de provincie Antwerpen en Vlaams-Brabant en Stad Mechelen. In navolging van het project Het Gekwetste Gewest zal worden afgetast of een dergelijk grootschalig wederopbouwonderzoek ook zinvol zou zijn voor deze provincies. Het CVAa verleende met zijn expertise over het archiefluik van het Wederopbouwproject een belangrijke bijdrage tot deze studiedag, vooral met betrekking tot zijn praktijkgerichte focus op het bronnenmateriaal, dat ook voor deze provincies relevant zou kunnen zijn.

In een aantal lezingen stellen Jeroen Cornilly, Maarten Liefooghe, David Peleman en Ellen Van Impe het project Het Gekwetste Gewest voor. Serge Migom, Marika Ceunen, Johan Van den Mooter en Maarten Van den Mooter laten vervolgens hun licht laten schijnen over het historische verloop van de oorlogsvernielingen in Vlaams-Brabant en Antwerpen, waarbij ook een overzicht gegeven wordt van de nog bewaarde relicten en specifieke problemen.

Praktisch

    Organisatie: Cultuurafdelingen provincie Antwerpen en Vlaams-Brabant; Stad Mechelen; Centrum Vlaamse Architectuurarchieven

    Locatie: LAMOT Mechelen

    Datum: 10/11/2010

    Wederopbouw

    Ontdek onze werking rond wederopbouw

    Wederopbouw