Kennisdossier Vijftig jaar wet op de stedenbouw

Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de wet van de stedenbouw in 2012 zette het VAi intensief in op het erfgoed van de naoorlogse stedenbouw. Het kennisdossier biedt een vertrekpunt voor onderzoek en bundelt de kennis uit gesprekken, literatuur- en archiefonderzoek.

VAi en stedenbouw

In 2012 zette het VAi een project op rond het erfgoed van de naoorlogse stedenbouw in het kader van de vijftigste verjaardag van de wet van de stedenbouw.

Gesprekspartners die input leverden aan het project waren Louis Albrechts, Georges Allaert, Herman Baeyens, Bert Vanbelle, Inge Bertels, Bart Biesbrouck, Jo Braeken, André Coene, Bob Cools, Karel De Baere, Greet De Block, Michiel Dehaene, Stefaan Grieten, Johan Lagae, Evert Lagrou, Dirk Laureys, Piet Lombaerde, Bruno Notteboom, Alfons Pauwels, Peter Renard, Herman Rosseau, Michael Ryckewaert, Marcel Smets, Werner Stalmans, Sven Sterken, Pieter Uyttenhove, Wouter Van Acker, Jos Vandenbreeden, Jef Van den Broeck, Pieter Van den Broeck, Luc Verpoest en Mariet Willinge.