Tentoonstelling

Intersections: Invisible in Architecture

© Dominique Williaert
Copyright
17 mei 2023 - 3 juli 2023
DE SINGEL (Expoplein)
Antwerpen

Met een reeks workshops, een lezing en een pop-uptentoonstelling Intersections: Invisible in Architecture onderzoekt het Vlaams Architectuurinstituut 'zorg in architectuur'. Curatoren Hülya Ertas en Luce Beeckmans stellen de centrale vraag: “Wie wordt er in de architectuurproductie gemarginaliseerd en het zwijgen opgelegd ?"

Workshops

Drie workshops vormen de basis voor de pop-uptentoonstelling:

Deelname aan de workshops is gratis, maar registratie is verplicht. Klik op de workshop die je wil bijwonen om je in te schrijven.

Curatoren

Hülya Ertas is coördinatrice tentoonstellingen en publicaties bij het Vlaams Architectuurinstituut. Ze studeerde in 2005 af aan de faculteit architectuur van de Technische Universiteit van Istanbul en voltooide in 2011 haar master in architectuur aan dezelfde instelling. Van 2004 tot 2020 werkte ze bij het maandblad XXI Architecture and Design Magazine, waarvan ze in 2013 hoofdredactrice werd. Ze is nu gevestigd in Brussel en is doctoraatskandidate aan de faculteit Architectuur, Campus Sint-Lucas Brussel van de KU Leuven. Ze onderzoekt het sociaal engagement van architectuur, met de nadruk op commons, zorg en kritiek.

Luce Beeckmans is onderzoeksprofessor aan het Departement Architectuur van de KU Leuven. Haar onderzoek richt zich op de materialiteit van transnationale migratie op verschillende ruimtelijke schalen en bevindt zich op het snijvlak van migratie, stad en architectuur. Ze studeerde in 2005 af als ingenieur-architecte (optie stedenbouw) aan de Universiteit Gent. In 2013 behaalde ze een doctoraat aan de Rijksuniversiteit Groningen met een bekroond proefschrift waarin ze koloniale en postkoloniale stedelijke ontwikkeling in Sub-Sahara Afrika bestudeerde vanuit een vergelijkend en interdisciplinair perspectief.

Praktisch

 • DATUM:

  17.05.2023-02.07.2023

 • OPENING:

  16.05.2023

 • OPEN:
 • TOEGANG:

  gratis, maar registratie is noodzakelijk

 • LOCATIE:

  DE SINGEL (Expoplein)

 • ADRES:

  Desguinlei 25, 2018 Antwerpen (BE)

 • PRODUCTIE:

  Vlaams Architectuurinstituut en DE SINGEL