Cursus / workshop

Bouwen: tegen welke prijs?

Earth brick workshop for Edegem © Thomas Noceto
Copyright
21 maart 2023
18:30u
Globe Aroma, Brussel

Het Vlaams Architectuurinstituut organiseert een reeks workshops, een lezing en de pop-uptentoonstelling Intersections: Invisible in Architecture. De eerste workshop gaat over de sociale en milieukosten van de bouw, arbeidsomstandigheden (van migranten) en ontginningspraktijken. Gemodereerd door Ken De Cooman (BC Architects & Studies) vindt de workshop plaats in Globe Aroma, Brussel op 21 maart 2023, om 18.30 uur.

Workshop

We vragen alle deelnemers om bij registratie een auteursrechtvrije afbeelding op te laden. Dit kan een eigen foto, notitie of gevonden afbeelding zijn. Het verloop van de workshops wordt rond deze beelden georganiseerd. Bedoeling is om de visuele verbeelding te triggeren en deelnemers aan te moedigen om hun gedachten te delen.

De workshops vinden plaats in de veilige omgeving van Globe Aroma, waar mensen vrij zijn om zich te uiten op een manier die ze zelf kiezen. De taal wordt bepaald door de deelnemers en indien nodig is vrijwillige fluistervertaling mogelijk. We voorzien een maximum van 60 deelnemers per workshop, waarvan sommige hopelijk aan meer dan één sessie deelnemen. De deelname is gratis en eten en drinken wordt onderling gedeeld.

In samenwerking met illustrator Aya Akbib zullen de discussies visueel worden verteld, waarbij anonimiteit en auteurschap zullen worden gerespecteerd. Deze visuele vertellingen en de tijdens de workshops gezamenlijk opgebouwde beeldreeksen zullen van 17 mei tot en met 2 juli 2023 in De Singel worden tentoongesteld.

Ken De Cooman is medeoprichter van BC Architects & Studies en BC Materials. Met deze organisaties gaat BC vanuit de architectuur, over onderzoek, expertise en experiment tot materiaalproductie en aanneming. BC is een hybride kantoor dat proactief de grenzen van al deze disciplines overstijgt. De Cooman heeft een master in filosofie en architectuur en is kandidaat in de psychologie. Hij publiceerde beschouwingen in OASE en Domus, gaf (gast)les aan de KULeuven, ULB-LaCambre, ETH Zürich en het Ethiopian Institute of Architecture, Building Construction and City development.

Zie ook

Workshop 25.04.2023 Herpositionering van de architectuurcultuur vanuit de marge

Workshop 02.05.2023 Onzeker werk in de architectuur

Pop-up tentoonstelling 17.05-02.07 2023 Intersections: Invisible in Architecture

Registreer via onderstaand formulier

Beeld / Image

We vragen de participanten van de workshop om een rechtenvrije afbeelding te uploaden bij het registeren. Dit kan een foto zijn, een nota, een eigen beeld,... Zet je eigen naam en credits in de bestandsnaam.

We ask all the workshop participants to send in a copyright free image when registering to the event. This can be a photo taken by you, a note, a found image.Please put your own name and credits in the filename.
max.16 MB, toegelaten bestandsformaten: .jpg en .png.
Door je in te schrijven voor deze activiteit, geef je het Vlaams Architectuurinstituut de toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken met oog op de organisatie en evaluatie van deze activiteit. De persoonsgegevens worden niet gedeeld met derden.
/
By registering for this activity, you authorize the Flanders Architecture Institute and to process your personal data in order to organize and evaluate this activity. Personal data will not be shared with third parties.

Praktisch

 • DATUM:

  21.03.2023

 • UUR:

  18u30

 • LOCATIE:

  Globe Aroma

 • ADRES:

  Moutstraat 26, 1000 Brussel

 • TOEGANG:

  gratis, maar registratie is noodzakelijk

 • PRODUCTIE:

  Vlaams Architectuurinstituut