Cursus / workshop

Onzeker werk in de architectuur

Symbol of Dear Architects,
Copyright
2 mei 2023
18:30u
Globe Aroma, Brussel

Het Vlaams Architectuurinstituut organiseert een reeks workshops, een lezing en de pop-uptentoonstelling Intersections: Invisible in Architecture. De derde workshop gaat over de werkomgeving van de architect, frappante onzekerheden en verloren energieën. Gemodereerd door Paulien Gekiere (Dear Architects,) vindt de workshop plaats in Globe Aroma, Brussel op 2 mei 2023, om 18.30 uur.

Paulien Gekiere schreef in oktober 2022 een open brief met de titel Dear architects, waarin ze aandacht vroeg voor de onzekere werkomstandigheden van architecten. Ze studeerde in 2012 af als interieurarchitecte aan St. Lucas, Gent en voltooide in 2014 haar master Monumenten- en Landschapszorg aan de Universiteit Antwerpen. Ze werkt momenteel als portfolio manager bij aNNo architecten en als gastdocent Management in de master interieurarchitectuur, KULeuven.

Zie ook

Workshop 21.03.2023 Bouwen: tegen welke prijs?

Workshop 25.04.2023 Herpositionering van de architectuurcultuur vanuit de marge

Pop-up tentoonstelling 17.05-02.07 2023 Intersections: Invisible in Architecture

  Workshop

  We vragen alle deelnemers om bij registratie een auteursrechtvrije afbeelding op te laden. Dit kan een eigen foto, notitie of gevonden afbeelding zijn. Het verloop van de workshops wordt rond deze beelden georganiseerd. Bedoeling is om de visuele verbeelding te triggeren en deelnemers aan te moedigen om hun gedachten te delen.

  De workshops vinden plaats in de veilige omgeving van Globe Aroma, waar mensen vrij zijn om zich te uiten op een manier die ze zelf kiezen. De taal wordt bepaald door de deelnemers en indien nodig is vrijwillige fluistervertaling mogelijk. We voorzien een maximum van 60 deelnemers per workshop, waarvan sommige hopelijk aan meer dan één sessie deelnemen. De deelname is gratis en eten en drinken wordt onderling gedeeld.

  In samenwerking met illustrator Aya Akbib zullen de discussies visueel worden verteld, waarbij anonimiteit en auteurschap zullen worden gerespecteerd. Deze visuele vertellingen en de tijdens de workshops gezamenlijk opgebouwde beeldreeksen zullen van 17 mei tot en met 2 juli 2023 in De Singel worden tentoongesteld.

  Registreer via onderstaand formulier

  Beeld / Image

  We vragen de participanten van de workshop om een rechtenvrije afbeelding te uploaden bij het registeren. Dit kan een foto zijn, een nota, een eigen beeld,... Zet je eigen naam en credits in de bestandsnaam.

  We ask all the workshop participants to send in a copyright free image when registering to the event. This can be a photo taken by you, a note, a found image.Please put your own name and credits in the filename.
  max.16 MB, toegelaten bestandsformaten: .jpg en .png.
  Door je in te schrijven voor deze activiteit, geef je het Vlaams Architectuurinstituut de toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken met oog op de organisatie en evaluatie van deze activiteit. De persoonsgegevens worden niet gedeeld met derden.
  /
  By registering for this activity, you authorize the Flanders Architecture Institute and to process your personal data in order to organize and evaluate this activity. Personal data will not be shared with third parties.

  Praktisch

  • DATUM:

   02.05.2023

  • UUR:

   18u30

  • LOCATIE:

   Globe Aroma

  • ADRES:

   Moutstraat 26, 1000 Brussel

  • TOEGANG:

   gratis, maar registratie is noodzakelijk

  • PRODUCTIE:

   Vlaams Architectuurinstituut

  Paulien Gekiere doet een oproep aan de architectuursector. In oktober 2022 schreef ze een open brief getiteld 'Dear architects, it's time for a system change'.
  Je leest het hier.