Wijkpark De Porre, Gentbrugge
Copyright
VANDRIESSCHE ARCHITECTEN, BURO VOOR VRIJE RUIMTE - GENT

Wijkpark De Porre

Het stadsvernieuwingsproject ‘De Porre’ voorziet in de reconversie van een oude textielfabriek in Gentbrugge naar een park met woonzones (lofts en nieuwbouw), twee scholen en een buurthuis.
In eerste fase werden twee bouwprojecten en de aanleg van het park gerealiseerd: de uitbreiding van de Sportschool met een nieuwbouwgedeelte (NERO architecten) en de renovatie van een deel van de voormalige spinnerij tot buurthuis (ANNO architecten). In een tweede fase wordt de woonzone ontwikkeld samen met de verdere aanleg van de openbare ruimte. Het nieuwe wijkpark (Vandriessche architecten i.s.m. bvvr) wordt omgeven en opgeladen door deze verschillende activiteiten, structureert deze tegelijk en verbetert de ontsluiting met zijn nabije omgeving. Het orthogonale patroon van de oude textielfabriek vormt de historische onderlegger waarmee de groenaanleg van het park contrasteert. Minutieus afgelijnde insnijdingen en afkortingen van muren en spanten zorgen voor gerichte doorzichten en een zonering in het park zodat een drukke bezetting kan ontstaan.

Dit project werd gepubliceerd in het Architectuurboek Vlaanderen N°12. Architectuur op maat. De tekst werd ons aangeleverd door de architecten.

Projectdetails

LOCATIE:

Jules De Saint-Genoisstraat 101

9000 Gent

België

DATUM VOLTOOID:

01-06-2014

PERMALINK:

Meer gebouwen