siL - uitbreiding van een gezinswoning met een betonskelet, Lokeren
Copyright
BLAF ARCHITECTEN - LOKEREN

siL

BLAF architecten werden gevraagd een bestaande vrijstaande woning te Lokeren uit te breiden. De vraag van de opdrachtgever was een extensie die het ganse jaar bruikbaar zou zijn. Dit werd door de architecten van Blaf herleid als een vraag naar het vormgeven van een overgangsruimte tussen de bestaande woning en de tuin.

Men opteerde hier voor een betonnen skelet, bestaande uit kolommen en balken. Alle delen werden door de opdrachtgever zelf bekist en ter plaatse gestort. Duidelijk zichtbaar is het gebruik van verschillende bekistingen. Soms resulteert dit in een minder fijne afwerking, maar het geeft ook aanleiding tot overgangen van verschillende texturen zoals zichtbaar is in de afwerking van het plafond. Een deel is met gipsplaten afgewerkt en een ander deel met verloren houten planken en onafgewerkt. Dit geeft hier een extra accentuering van de binnen- buitenovergang.
Een gerecupereerde vloer loopt door van binnen naar buiten voor een grotere samenhang. Door gebruik te maken van grote ramen is er een duidelijke link met de tuin. Achteraan de woning wordt er met schuiframen gewerkt. Deze geven in de zomer de mogelijkheid om de woonkamer te koppelen aan het overdekte terras en de tuin.
Ondanks het hier een aanzienlijke uitbreiding betreft, zowel achteraan als aan de zijgevel, is dit vanop de straat amper merkbaar.


Bron: deze projectbeschrijving is gebaseerd op de projecttekst van de architecten en een architectuurtekst van Patrick Dekeyser (3de bachelor architectuur van de Artesis Hogeschool).

Projectdetails

ARCHITECT:
TYPE GEBOUW:
LOCATIE:

Hillarsestraat 169

9160 Lokeren

België

DATUM VOLTOOID:

03-2009

PERMALINK:

Meer gebouwen