hero-image
Tentoonstelling Tafelzetting #6 Studio bravo © Studio Bravo
vernissage | 22.06.2023, 20:00u | de singel
Tafelzetting #5 Studio bravo

Op donderdag 22 juni openen we de tentoonstelling Tafelzetting #5 Studio bravo. Ingenieur-architecten Marianne Ghoos, Eva Gutscoven en Ruth Heirman presenteren hun praktijk en een gewaagde installatie op het voorplein aan de hoofdingang van DE SINGEL. Reserveer je plaats in het publiek en maak tijdens een receptie kennis met Studio bravo.

boek je ticket
ACROSS 2022 FB banners3 18 H 1
ACROSS 2022 FB banners3 18 H 1
nocturne & lezing
Across on Tour Brussel
15.06.2023 | MAD brussels

Na een tournee door België installeren de acht jonge architectenbureaus Bauclub, Every Island, Laboratoire, Linto Architecture, Pashenko Works, Sophia Holst, Studio Ruben Castro en Wissel Architectuur Studio zich deze zomer in het MAD in Brussel voor een groepstentoonstelling. Op 15 juni om 20:00u kan je naar de vernissage van deze tentoonstelling. De openingslezing om 18:00u is helaas volzet.

lees meer
Architectuurboek Vlaanderen (Beeld: Vlaams Architectuurinstituut)
Architectuurboek Vlaanderen (Beeld: Vlaams Architectuurinstituut)
save the date
Call for Projects: Architectuurboek Vlaanderen N°16
vanaf 29.06.2023

Op donderdag 29 juni lanceert het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) een Call for Projects voor het Architectuurboek Vlaanderen N°16. Al sinds 1994 verzamelt de reeks elke twee jaar de meest spraakmakende architectuur uit Vlaanderen en Brussel, aangevuld met kritische reflecties in woord en beeld. De Call for Projects is de eerste zet van een gloednieuwe redactieraad, samengesteld om de zestiende editie van het Architectuurboek Vlaanderen te maken.

wie zijn de redactieleden?
congres & expo
Vlaams Architectuurinstituut op congres en expo over Tacit Knowledge in Architecture
19 > 21.06.2023 | ETH Zurich (CH)

Op 20 juni geven Sofie De Caigny en Tine Poot (VAi) een presentatie over a Studio for Orbanism van T.O.P. office op de afsluitende TACK-conferentie aan ETH Zürich. Tijdens het congres loopt gelijktijdig een tentoonstelling waar het VAi een drieluik over a Studio for Orbanism toont.

lees meer
Begeleide uitstap / rondleiding
VAi-partners bezoeken Monnikenheide
09.06.2023 | Zoersel

Naar aanleiding van de lancering van het boek Wonen in Monnikenheide organiseerde het Vlaams Architectuurinstituut op 9 juni voor zijn partners een bezoek aan dit unieke zorgcentrum in Zoersel.

lees meer
Cursus / workshop
Schrijftafels projectsubsidies en beurzen Kunstendecreet
04.07.2023 | 05.07.2023 | 01.08.2023 | 30.08.2023 | 31.08.2023

Wil je een aanvraag voor een projectsubsidie of een beurs binnen het Kunstendecreet indienen op 15 september 2023? Kom dan werken aan je dossier tijdens onze schrijftafels in verschillende Vlaamse steden. Kunstenpunt organiseert een reeks schrijftafels in juli en augustus. Op 4 juli is het Vlaams Architectuurinstituut aanwezig als expert en helpen we jou bij je dossier.

lees meer
Oproep
Programma Fietsprojecten van de toekomst bekend
deadline 23.06.2023

Van 11 tot 22 september organiseren het Team Vlaams Bouwmeester en Fietsberaad Vlaanderen de summerschool Fietsprojecten van de toekomst. Samen met studenten willen ze aan de slag met concrete projecten. Via ontwerpend onderzoek verkennen ze de ruimtelijke en maatschappelijke kansen en uitdagingen: wat als de fiets centraal komt te staan in de mobiliteit van de toekomst?

lees meer
Postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen en Postgraduaat Circulair Bouwen
2023 - 2024

Vanaf september organiseert VIBE opnieuw het postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen (i.s.m. KU Leuven en Postuniversitair Centrum) en het postgraduaat Circulair Bouwen (i.s.m. Howest Hogeschool).

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.