Deze workshop op 15 november helpt architecten om diverse werkgroepen te navigeren via persoonlijke positionering. We gebruiken de Otherness-oefening om samenwerking en groepsdynamiek te verbeteren.
Als architect word je verwacht een duizendpoot te zijn. Je het visie nodig. Je moet met mensen kunnen samenwerken. Je staat in voor een haalbare planning en moet je je ten allen tijden baseren op feiten en kennis. Hoe hou je al die ballen in de lucht als je ook nog eens de input van een bredere groep mensen moet in acht nemen? Om te antwoorden op deze vraag is je eigen positionering in al die verschillende werkgroepen.
Wie ben ik in de groep? Wat maakt mijn aanpak, verwachtingen en leerdoelen zo uniek? Otherness geeft inzicht in de rijkdom van perspectieven in de groep vanuit een persoonlijke reflectie op de eigen voorkeuren. Dankzij de Otherness oefening leer je samenwerken met mensen die intuïtief zeer ver weg staan van hun eigen manier van zijn. Het resultaat is een diepere en sterkere samenwerking, meer plezier en een sterke aarding van de groep.
(Illustratie: Sofie De Cleene)
Met een lezing en een reeks workshops in het najaar van 2024 willen het VAi en Timelab inzicht krijgen in de uitdagingen van participatie bij actuele architecturale en stedenbouwkundige projecten in België.
Programma
15.11.2024
14.00-17.00
Timelab
Kogelstraat 34, 9000 Gent
Gratis mits registratie
Nederlands
Vlaams Architectuurinstituut en Timelab
Hülya Ertas en Evi Swinnen
Sofie De Cleene
de Vlaamse Gemeenschap
Timelab voorziet plaats voor rolstoelgebruikers. Gelieve op voorhand contact met hen op te nemen, indien je vragen hebt.
Hoe beïnvloeden gedeelde ruimtes onze manier van leven? In 2024-2025 staat het architectuurprogramma van het Vlaams Architectuurinstituut in het teken van wat we delen. In onze tentoonstellingen, lezingen, debatten, workshops en publicaties onderzoeken we de verschillende aspecten van samenwonen en samenleven.